Jaja japanske prepelice

jaja japanske prepeliceJaja japanske prepelice sadrže vitamine A, B1, B6, B12, C, D i E. U svom sastavu imaju gvožđe, fosfor, cink, aminokiseline i enzime. Zbog svog sastava jaja su prirodni lek za mnoga oboljenja, imaju poseban fiziološki efekat na ljudski organizam i pozitivno utiču na zdrvlje čoveka.

Deci, starijim osobama, sportistima i svim osobama koje su izložene fizičkom naporu preporučuje se preventino konzumiranje jaja prepelice. Osobama koje se oporavljaju od bolesti i u postoperativnom lečenju, bolesnim i osobama sa posebim režimom ishrane savetuje se upotreba jaja kao dodatak terapiji.


Jaje japanske prepelice u odnosu na kokošije jaje ima šest puta više vitamina B1, osam puta više gvožđa, a pet puta više fosfora. Jedno jaje sadrži samo 15 kalorija, a u sadržaju jednog jajeta je oko 13% belančevina i 11% masti.

 

Pored preventivne upotrebe,
jaja japanske prepelice koriste se u lečenju mnogih bolesti,
a lekovita su samo oplođena jaja.

Korisna su za krv, srce, jetru, bubrege, želudac i mozak i savetuje se konzumiranje jaja svim osobama koje imaju problema sa pomenutim organima. Jaja prepelice blagotvorno utiču na popravljanje krvne slike, stabilizovanje krvnog pritiska i regulisanje šećera u krvi. Koriste se za lečenje bronhitisa i bolesti nervnog sistema, a delotvorna su kao pomoć za uspostavljanje normalnog varenja i za lečenje čira na želudcu.

Podeli